Foto: F64

Nupat Valsts prezidenta amatā ievēlētais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) būs stabils, turklāt ir pamats domāt, ka viņš nebūs Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") kontrolēts, uzskata politologs, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Viņš pauda, ka, lai gan ir pārsteidzīgi slavēt kādu cilvēku, viņaprāt, Vējonis prezidenta amatā būs ievērojami labāks par pašreizējo Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Neskatoties uz to, ka Vējonim nepiemīt tik liela harisma kā, piemēram, Valsts prezidenta amata kandidātam Egilam Levitam, Skudra pārliecināts, ka Vējonis spēs būt stabils un veidot savu nostāju un stāju.

Par to, kāda varētu būt šī Vējoņa stāja, vēl gan esot pāragri runāt, jo tas būšot atkarīgs arī no viņa komandas, kas, visticamāk, sāks tikt veidota visai drīz.

Kā ziņots, par Valsts prezidentu trešdien Saeima ievēlēja aizsardzības ministru Vējoni.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzīto kandidātu Valsts prezidenta amatā ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti, bet 42 balsoja pret. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts.

Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam bija izvirzīti četri kandidāti - Vējonis, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kā arī Saeimas deputāti - partijas "Saskaņa" pārstāvis Sergejs Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

Vējonis jau iepriekš akcentējis, ka viņa prioritātes Valsts prezidenta amatā būs nacionālā vienotība un nacionālā pašapziņa un patriotisms, un sociālais taisnīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!