Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) viens no redzamākajiem politiķiem Raimonds Vējonis nesaka "nē" sadarbībai ar "Saskaņas centru" (SC) pašvaldībās.

"Nevajag dramatizēt runas par sadarbību ar SC pašvaldībās. Socioloģiskās aptaujas prognozē, ka SC nākamajās Rīgas domes vēlēšanās varētu gūt tik pārliecinošu uzvaru, ka nekādi koalīcijas partneri tam nebūs vajadzīgi. Bet jebkurā gadījumā tie būs vēlēšanu rezultāti, kuros iedzīvotāji paudīs savu atbalstu vienai vai otrai partijai. Koalīcijai ir liela nozīme parlamenta politikā, bet pašvaldībās jau tagad daudzas un dažādas partijas sadarbojas ar SC. Pašvaldībām ir jārisina galvenokārt saimnieciski, ne politiski jautājumi. Un jāstrādā ir tiem deputātiem, kurus vēlētāji ir ievēlējuši, neatkarīgi no viņu nacionālā sastāva un politiskās pārliecības," intervijā teica Vējonis.

Vērtējot Reformu partijas (RP) valdes locekles Sandras Sondores-Kukules izteikumus par iespējām Rīgas domē sadarboties ar SC, Vējonis tos nodēvēja par esošās valdības koalīcijas iekšējām "spēlītēm".

"Ar šādiem paziņojumiem RP mēģina koalīcijā "izsist" labākas pozīcijas vienā vai otrā jautājumā. Patlaban koalīcijas partijas risina sarunas par kopīga deputātu kandidātu saraksta veidošanu Rīgas domes vēlēšanām. Ar šādiem Sondores-Kukules paziņojumiem, iespējams, tiek mēģināts iegūt RP kandidātiem augstākas vietas kopējā sarakstā, piedraudot, ka pretējā gadījumā RP var iet kopā ar SC. Manuprāt, tās ir iekšpartijas un iekškoalīcijas cīņas," izteicās politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!