Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien, 18.janvārī, tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas, taču otrdien nolemts viņu pārvest uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu un turpināt ārstēšanu tur.

Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti otrdien ir nolēmuši turpmāku Valsts prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam.

Vējonis otrdien ievietots Stradiņa slimnīcas Kardioloģijas centrā. Viņam tiek veikti izmeklējumi, lai noteiktu tālāko ārstēšanas taktiku, portālam "Delfi" apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Valsts prezidentam nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai, norādīts Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta paziņojumā medijiem.

Sabiedrībai nozīmīgo informāciju par Valsts prezidenta veselības stāvokli pēc vajadzības sniegs slimnīcas atbildīgie speciālisti.

Lai veltītu visus spēkus un uzmanību atveseļošanās gaitai, ar trešdienu, 20.janvāri, Valsts prezidenta pilnvaras uz viņa slimības laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

Valsts prezidenta ģimene un kanceleja aicina sabiedrību būt saprotošiem, novēlot Raimondam Vējonim drīzu atveseļošanos, norāda Preses dienestā.

Vējoņa preses padomnieks Gusts Kikusts portālam "Delfi" papildināja, ka prezidenta pilnvaras Saeimas priekšsēdētājai uz laiku izlemts nodot, jo ārsti Vējonim noteikuši papildu izmeklējumus, tādēļ nolemts veltīt visus spēkus, lai atveseļotos, nevis formāli pildītu darba pienākumus.

Kikusts sacīja, ka šobrīd gan nav nekādu prognožu par iespējamiem atveseļošanās termiņiem, piebilstot, ka prezidenta veselības stāvoklis joprojām esot apmierinošs.

Jau vēstīts, ka Vējonis ar vīrusa infekciju pirmdien nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers".

Pirmdienas pēcpusdienā viņa veselības stāvoklis tika raksturots kā apmierinošs. Prezidenta kanceleja pirmdien informēja, ka prezidents turpina pildīt savus pienākumus, bet ir atcēlis šonedēļ plānotās tikšanās.

Prezidentam pirmdien tika veiktas pārbaudes slimnīcas sepses nodaļā. "Gaiļezera" Toksikoloģijas un sepses klīnikas personāls tika instruēts nepiederošām personām neizpaust ziņas par Vējoņa veselības stāvokli.

Sīkāku informāciju par viņa veselību nesniedza arī Valsts Prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!