Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, tiekoties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), darījis zināmu, ka aprīlī tiks sasaukta kārtējā Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Iknedēļas tikšanās laikā Kučinskis un Vējonis pārrunāja jautājumu par Briselē notikušajiem teroraktiem un drošības stāvokli valstī.

Kučinskis apliecināja, ka atbildīgie dienesti strādā pastiprinātā režīmā un terorisma draudu līmenis valstī saglabājas zems.

Kā informē Preses dienestā, NDP sēde tiks sasaukta, lai risinātu kopējos valsts drošības jautājumus.

Vēstīts, ka, saskaņā ar likumu Valsts prezidentam NDP sēdes jāsasauc reizi ceturksnī. NDP saskaņo augstāko valsts institūciju un amatpersonu īstenotu vienotu valsts politiku nacionālās drošības jomā un izskata tās pilnveidošanas gaitu un problēmas, izskata likumā noteiktos ar nacionālo drošību saistītos plānus un koncepcijas, citus likumos noteiktus jautājumus.

NDP locekļi pēc amata ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs. Padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!