Foto: LETA
Pašlaik tiek pētīta iespēja atlaist Jūrmalas domi, intervijā "Neatkarīgajai Rīta avīzei" atzinis pašreizējais vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš saskaņā ar koalīcijas vienošanos nākotnē vadīs arī apvienoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Vējonis uzskata, ka ar "Jūrmalas domi viss nav kārtībā", tā ir maksimāli sadrumstalota un bieži pieņem nekonsekventus lēmumus. "Domes priekšsēdētāji mainās biežāk nekā gadalaiki, bet nelabie paradumi paliek. Labi apmaksātos amatos nereti tiek "savējie"," intervijā laikrakstam paudis Vējonis.

Vējonis arī norādījis, ka Jūrmalas domē konsultantu un komiteju vadītāju algas ir, piemēram, krietni lielākas nekā Saeimas komisiju vadītāju atalgojums. "Tas viss grauj uzticību pašvaldībai," uzsvēris ministrs.

"Patlaban domājam par šīs pašvaldības atlaišanu, pētām likumdošanu šajā jomā. Protams, ir risks, ka, ievēlot jauno domi, tā būs tikpat sadrumstalota. Taču jācer uz vēlētāju veselo sapratu," paudis ministrs.

Jau ziņots, ka septembrī par Jūrmalas mēru ievēlēts Gatis Truksnis (LPP/LC). Jūrmalas mēra krēsls kārtējo reizi kļuva vakants, jo 9.septembra vakarā dome atcēla no priekšsēdētāja amata "Pilsoniskās savienības" pārstāvi Romualdu Ražuku. Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!