Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien un ceturtdien – 11. un 12. jūlijā, dosies darba vizītē uz Briseli, Beļģiju, kur piedalīsies NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē, portālu "Delfi" informē Prezdenta kanceles pārstāvji.

“Aliansei ir būtiski spēt rast atbildes uz jaunajiem drošības izaicinājumiem. Tāpēc ir jāturpina paaugstināt dalībvalstu spējas stāties pretī gan tradicionālajiem, gan arī hibrīdajiem apdraudējumiem,” pirms NATO samita norāda Valsts prezidents.

Sanāksmē NATO valstu līderi diskutēs par īstenojamajiem pasākumiem, lai nostiprinātu atturēšanas politiku un palīdzētu alianses dalībvalstīm attīstīt jaunas aizsardzības spējas. Tāpat sagaidāmas diskusijas par sabiedroto aizsardzības finansējuma palielināšanu, lielāku NATO iesaisti cīņā pret terorismu, kā arī turpmāku alianses paplašināšanos.

Savukārt ceturtdien, 12. jūlijā, plānota NATO valstu un valdību vadītāju darba sesija ar Ukrainas un Gruzijas pārstāvjiem, lai diskutētu par drošības izaicinājumiem reģionā. Dienas otrajā pusē Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalīsies Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības NATO jauno telpu oficiālajā atklāšanā. Tāpat ceturtdien Valsts prezidentam plānota divpusējā tikšanās ar Armēnijas premjermistru Nikolu Pašinjanu (Nikol Pashinyan).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!