Foto: Kadrs no LTV video

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pamatā plāno dzīvot Ogrē, bet Jūrmalas rezidenci izmantot kā darba rezidenci.

Vējonis, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja, ka vēl nav bijis Jūrmalas rezidencē.

"Es tikai esmu redzējis medijos fotogrāfijas, taču viņas ir ļoti skopas. Jūrmalas rezidenci pamatā plānoju izmantot kā darba rezidenci, kur notiek darbs un tikšanās. To es tiešām darīšu. Attiecībā uz dzīvošanu – protams, es pamatā plānoju dzīvot Ogrē, kas rada veselu virkni jautājumu attiecībā uz drošības nodrošināšanu," atzina jaunievēlētais prezidents.

Tādēļ Vējonis lūdzis izvērtēt, kādā veidā iespējams nodrošināt drošību Ogres dzīvesvietā. "Tad skatīsimies. Jebkurā gadījumā kaut kāds speciāls lēmums, ka tagad es dzīvošu Jūrmalas rezidencē nebūs. Es tā vai savādāk arī Ogrē būšu," teica Vējonis.

Vējonis Valsts prezidenta amatā stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā. Līdz oficiālajai amatā stāšanas dienai Vējonis turpina pildīt aizsardzības ministra amata pienākumus.

Kā vēstīts, Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtās sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja ZZS virzīto kandidātu esošo aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!