Foto: LETA

Raimonds Vējonis (ZZS) Valsts prezidenta amatā ievēlēts ar opozīcijas atbalstu, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis.

Viņš pauda uzskatu, ka tas esot normāli, gan izvairoties atbildēt, kura partija balsojusi par Vējoni.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma"  Brigmanis izteicās, ka opozīcijas partijām par atbalstu Vējonim nekas neesot ticis solīts.  "Ko gan mēs varētu solīt - koalīcija arī turpmāk paliks esošajā sastāvā," sacīja Brigmanis.

Jau vēstīts, ka trešdien ar 55 Saeimas deputātu balsīm Vējonis tika ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieļāva iespēju, ka pēc Valsts prezidenta vēlēšanām attiecības starp valdības partneriem būs nedaudz nervozas, tomēr pašreizējā Saeimas sastāvā izveidot citu koalīciju ir ļoti sarežģīti.

Tomēr vērtējot situāciju koalīcijā kopumā, Straujuma uzsvēra, ka pamata satraukumam nav. Viņa arī neplānojot sasaukt ārkārtas koalīcijas sanāksmi. Tomēr pirmdien, 8.jūnijā, iknedēļas tikšanas reizē vispirms tiks runāts par Valsts prezidenta vēlēšanām.

Kā ziņots, pirms pēdējās balsojuma kārtas nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcija nolēma neatbalstīt Vējoņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars pēc frakcijas sēdes uzsvēra, ka, šādi rīkojoties, tā nepārkāpj koalīcijas līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!