Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis (ZZS) pauž satraukumu par notikumiem Turcijā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā apvērsuma organizētāji - grupa Turcijas armijas, paziņoja, ka Turcijas armija pārņēmusi varu valstī. Paziņojumā tika norādīts, ka šāds solis sperts, "lai nodrošinātu un atjaunotu konstitucionālo kārtību, demokrātiju, cilvēktiesības un brīvības un ļautu valstī valdīt likuma varai, lai atjaunotu izjaukto kārtību". Sestdienas rītā Turcijas izlūkdienests MIT paziņoja, ka militārā apvērsuma mēģinājums valstī ir "atvairīts" un situācija atgriežas normālajās sliedēs.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdienas rītā ielidoja Stambulā, kur viņu sagaidīja simtiem atbalstītāju. "Militārā apvērsuma mēģinājuma organizētāji Turcijā samaksās ļoti augstu cenu," lidostā paziņoja Erdogans, kuram tā bija pirmā parādīšanās sabiedrībā kopš armijas paziņojuma par varas sagrābšanu.

Vējonis paziņojumā medijiem pauž, ka "ir jāatgriežas pie konstitucionālās kārtības un demokrātisko institūciju darbības, ievērojot likuma varu un cilvēktiesību pamatprincipus".

Prezidents arī aicinājis Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt publiskus pasākumus Turcijā un sekot līdzi Latvijas Ārlietu ministrijas sniegtajai informācijai.

Jau vēstīts, ka Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) Latvijas valstspiederīgos, kuri šobrīd atrodas Turcijā, aicinājusi palikt savās mītnēs un izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Konsulārās palīdzības nepieciešamības gadījumā cilvēki aicināti zvanīt uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām: +371 26337711 vai Latvijas vēstniecību Turcijā +90 5334827259.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!