Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis Latvijas skeletonistu Martinu Dukuru ar uzvaru pasaules čempionātā, norādot, ka viņa sasniegumi iedvesmo katru no mums un katrs sportista sasniegtais personiskais mērķis dara stiprāku arī mūsu valsti, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta pārstāvji.

"Šī zelta godalga vēlreiz apliecina, ka esat pasaules līderis šajā sporta veidā. Šajās divās dienās, Jums izcīnot četrkārtēja pasaules čempiona titulu, mēs varējām pārliecināties par Jūsu spožo talantu un apbrīnojamajām spējām būtiskākajos startos būt labākajā sportiskajā formā gan fiziski, gan psiholoģiski, pārspējot savus pretiniekus. Paldies Jums, ka tik spoži jau ilgu gadu garumā nesat Latvijas vārdu pasaulē, arvien arī ikdienas dzīvē un darbā parādot patiesu čempiona garu," uzsver Raimonds Vējonis.

Jau ziņots, ka Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Austrijā, Īglsas trasē, kļuva par četrkārtējo pasaules čempionu.

Martins Dukurs ir pirmais četrkārtējais pasaules čempions skeletona vēsturē, jo līdz šim trīs tituli bija viņam un šveicietim Gregoram Štēli. Pirms tam Martins Dukurs nepārspēts palika 2011., 2012. un 2015. gada pasaules čempionātos, bet 2013. gadā izcīnīja sudrabu.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs četru braucienu summā izcīnīja sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!