Foto: LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ plāno tikties ar uzņēmējiem, kas radījuši produktus ar uzrakstu no viņa pirmajiem vārdiem no Saeimas tribīnes pēc ievēlēšanas - "laikam no sākuma jāierauj".

Vējonis intervijā aģentūrai BNS norādīja, ka minēto frāzi izteicis neapzināti, jo Saeimas sēžu telpā bijis bezgaiss, bijis uztraukums, kā arī ļoti slāpis.

"Tā frāze sanāca neapzināti. Tas, ka šī frāze folklorizējās - jā, tas ir noticis. Tajā pašā laikā, protams, mani no vienas puses priecē, ka mūsu uzņēmēji ir tik aktīvi un uzreiz izmantoja šo frāzi, lai radītu pat veselu līniju ar krekliņiem, priekšautiem," teica jaunievēlētais prezidents.

Viņš nākamnedēļ tiksies ar šiem uzņēmējiem, jo viņi vēlas pasniegt radītos produktus kā dāvanu pirms Līgo svētkiem.

Vējonis arī atgādināja par nepieciešamību ievērot piesardzību un mērenību, svētkos lietojot alkoholu.

"Ikdienā, jo īpaši tagad pirms Jāņiem, lai ko mēs ieraujam - ūdeni, alu, vai varbūt kaut ko stiprāku - svarīgi vienmēr atcerēties, ka jābūt atbildīgiem un nekādā gadījumā nedrīkst sēsties pie stūres reibumā un nevajag darīt muļķības, tostarp peldēties dzērušiem," norādīja Vējonis.

Vējonis Valsts prezidenta amatā stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā. Līdz oficiālajai amatā stāšanas dienai Vējonis turpina pildīt aizsardzības ministra amata pienākumus.





Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtās sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja ZZS virzīto kandidātu esošo aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Tāpat vēstīts, ka Vējonis pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!