Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien pulksten 15 tiksies ar Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidātu Jāni Bordānu, liecina JKP paziņojums.

Vējoņa un Bordāna tikšanās sekos pēc vairāku partiju lēmuma izstāties no valdības veidošanas sarunām, kuras vadīja Bordāns. JKP līderis jau pirmajā dienas pusē informēja, ka vēlas tikties ar prezidentu.

Sarunas gaitā Bordāns prezidentu aicinās rīkoties valstiski. Proti, atbildīgi domāt par to, ko prezidents nominēs kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu, iepriekš pastāstīja JKP līderis.

Jau ziņots, "Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība izstājās no valdības veidošanas sarunām, kuras vadīja JKP premjera amata kandidāts Bordāns, žurnālistiem apstiprināja politisko spēku līderi.

Līdzīgu nostāju pauda arī "Jaunās Vienotības" līderis Arvils Ašeradens, tomēr šī politiskā spēka vadība par oficiālo nostāju lems vēl tikai pēcpusdienā.

Jāatgādina, ka Valsts prezidents Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", JKP un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēma uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par jauno valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!