Valsts prezidents Raimonds Vējonis turpina ārstēšanos Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā un izmeklējumi liecina, ka infekcija tiek kontrolēta, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa pastāstīja, ka prezidenta veselības stāvoklis ir uzlabojies - viņš ir aktīvāks un komunicē ar ārstējošo personālu. Tiesa gan, prognozes par to, kad prezidents varētu tikt izrakstīts no slimnīcas Sīle nesniedza.

Jau ziņots, ka Vējonim veikta sirds operācija, jo sepses infekcija bija bojājusi sirds vārstuli, kas nomainīts ar protēzi.

No 20. janvāra prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticētas Saeimas spīkerei Inārai Mūrniecei (NA), lai Vējonis veltītu visus spēkus un uzmanību atveseļošanās gaitai.

Valsts prezidenta kanceleja izplatījusi Vējoņa videouzrunu, kas ir pirmā prezidenta pirmā publiskā runa slimības laikā. Tajā prezidents informē, ka arī slimības laikā seko norisēm valstī, ir gandarīts, ka jaunās valdības veidošanas process ir iegājis finiša taisnē un arī slimnīcā pakāpeniski atsāks pildīt savus pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!