Ņemot vērā saslimšanu un veikto sirds operāciju, ārstiem ir izdevies stabilizēt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vispārējo veselības stāvokli un virzīt to atveseļošanās procesā, portālu "Delfi" informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Lai nodrošinātu saslimšanas raksturam atbilstošāko ārstēšanu, Valsts prezidents šobrīd turpina ārstēties intensīvās terapijas nodaļā.

Kā skaidro Sīle, ārsti lems par pacienta pārvešanu uz nodaļu, vadoties pēc izmeklējumu un analīžu rezultātiem un kopējā veselības stāvokļa izvērtējuma.

Vējonis sazinās ar ārstiem un tuvākajiem cilvēkiem, kā arī pieņem tuvinieku apmeklējumus. Būtiska atveseļošanās procesa daļa ir uzsāktā fizioterapija.

Ārsti turpina cieši uzraudzīt un kontrolēt situāciju, veicot regulāras analīzes un papildus izmeklējumus. Šajā procesā ir iesaistīta multidisciplināra ārstu komanda.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20. janvārī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!