Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisēm nevajadzētu kļūt par iemeslu izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles demisijai, informē prezidenta kancelejā.

Vējonis izteicis pateicību visiem XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem un organizatoriem,

Prezidents norāda, ka šī nedēļa apliecinājusi mūsu bagāto kultūras mantojumu, dziesmas un dejas mīlestību un lepnumu par savu valsti. Vējonis uzsver dziesmu un deju svētku tradīciju stiprumu, kas ietver gan deju svētku noslēguma uzvedumu Daugavas stadionā, gan svētku dalībnieku gājienu, gan noslēguma koncertu Mežaparka estrādē.

Tāpat Valsts prezidentam ir saprotamas izglītības un zinātnes ministres rūpes par bērnu un jauniešu veselību, kas lika viņai pieņemt sarežģīto lēmumu par oficiālā svētku gājiena atcelšanu, tomēr tam nevajadzētu būt par iemeslu ministres demisijai.

Plašā dalībnieku brīvprātīgā piedalīšanās gājienā pierādīja cik spēcīga, nepieciešama un vienojoša ir šī tradīcija, uzskata prezidents.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku. Noslēguma koncertā Mežaparkā piedalījās 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diasporas pārstāvju.

Sestdien notikušais svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums tika pārtraukts, jo tā laikā sāka ģībt bērni. Vēlāk izglītības ministre atcēla svētdienas svētku gājienu. Tomēr gājiens vienalga notika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!