Naktī no pirmdienas uz otrdienu "Dailes" teātra fasādē izsisti divi logi, jo lielā vēja dēļ atāķējās reklāmas plakāta stienis. Teātra direktors Bērtulis Pizičs pastāstīja, ka notikušajā ir vainojama vienīgi dabas stihija, jo naktī bijis tik stiprs vējš, ka to nav izturējuši kronšteini, kas piestiprina reklāmas izkārtņu stieņus.
Turklāt, pēc direktora vārdiem, lietus izkārtnes ir padarījis smagākas, un tās stipri sitās pret logiem.

Jau otrdien dienas pirmajā pusē logi tiks aiztaisīti, "un neviens nevarēs atšķirt cietušos logus no pārējiem", sacīja Pizičs. Viņš arī noraidīja bažas par to, ka teātrī negadījuma dēļ varētu nenotikt izrādes.

"Dailes" teātra fasādē problēmas ar izkārtņu piestiprināšanu rodas katru gadu, bet logi bija izsisti pirmo reizi.

4 - 5 kvadrātmetru lielo stiklu nomaiņa teātrim izmaksās no 300 līdz 400 latiem par vienu logu, un tos nomainīšot jau tuvākajā laikā.

Teātrī būtu nepieciešams nomainīt visus logus, jo tie jau ir veci un daži ir vairākkārt saplaisājuši, tomēr tādā gadījumā no Kultūras ministrijas vajadzēs pieprasīt vairāk nekā 100 tūkstošus latu, vēstīja Pizičs. Viņš uzskata, ka tāda nauda diez vai tiks atrasta.

"Dailes" teātrim pirms dažiem gadiem nomainīts jumts, katru vasaru teātra iekšējās telpās notiek remonti, šogad tika iekārtota moderna ugunsdzēsības sūkņu stacija, nomainītas caurules.

Pizičs pastāstīja, ka šā gada jauno sezonu 3.septembrī teātrim uzsākt nav bijis viegli, jo ieņēmumi no iepriekšējā gada izrādēm nebija lieli, savukārt ieņēmumus no viesizrāžu īres maksas nevienmēr ir iespējams ieguldīt teātra attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!