Trešdienas rītā visā Latvijā pastiprinās ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniedz 13-18 metru sekundē, Rīgas līča rietumu piekrastē 18-22 metrus sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vējš vietām lauž koku zarus un arī atsevišķus kokus. Lielākā daļa lapu koku vēl ir lapoti, tāpēc mazāk noturīgi pret vēju, kas turklāt pūš no neierasta virziena.

Plašākie avārijas atslēgumi elektrotīklos septiņos rītā reģistrēti Tukuma novadā, Jūrmalas apkaimē, Latgalē, Cēsu pusē, kā arī Skrīveru un Rūjienas novadā. Elektroapgāde tobrīd bija pārtrūkusi pieciem līdz sešiem tūkstošiem akciju sabiedrības "Sadales tīkls" klientu, liecina dati no elektroapgādes atslēgumu kartes.

Brāzmainā vēja dēļ visā Latvijā ir līdzīga gaisa temperatūra – pārsvarā +6..+7 grādi, Kurzemes piekrastē un novados uz dienvidiem, dienvidrietumiem no Rīgas jūras līča līdz +8..+9 grādiem.

Debesis mākoņainas, vietām skaidrojas. Biezākā mākoņu sega valsts austrumos. Bez būtiskiem nokrišņiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, gaisa temperatūra +7 grādi. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūš līdz 11-15 metriem sekundē, krietni stiprāks vējš saglabājas pilsētas ziemeļos pie jūras, kā arī Jūrmalā.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien teju visā Latvijā bija +9..+11 grādu.

4. oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34..+35 grādi Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā -7..-11 grādu Skandināvijā un kalnos Centrāleiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!