Foto: Shutterstock

Vēl ir 2000 skolēni, kuriem trūkst attālinātajam mācību procesam nepieciešamās viedierīces, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP).

Viņš sacīja, ka no jauna esot pieteikušies 2000 skolēnu, kuriem aizvien trūkst viedierīces. Politiķis atgādināja, ka marta nogalē ministrijas veiktā aptauja uzrādīja, ka Latvijā ir aptuveni 3% jeb 5000 skolēnu, kuriem mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēgumu, kas nozīmē, ka šie skolēni nevar pilnvērtīgi piedalīties attālinātajā mācību procesā. Tāpēc IZM kopā ar partneriem nodrošināja 5000 trūkstošās viedierīces Latvijas skolēniem.

Pēc šo ierīču nogādāšanas, ministrija turpināja saņemt ziņas, ka ir daudzbērnu ģimenes, kurās ir viena vai divas ierīces, bet pieci bērni un citi tamlīdzīgi gadījumi. Kopumā saņemtas ziņas par vēl 2000 skolēniem, kuriem trūkst ierīču attālinātām mācībām, teica Znotiņš.

Viņš aicināja skolēnu vecākus vērsties sākumā pie skolas un pašvaldības, lai tās risina viedierīču trūkuma problēmu. IZM pašlaik uzrunā vairākus privātos partnerus, kas varētu ziedos ierīces, tomēr ministrija lūdz primāri par šo jautājumu vērsties pašvaldībā.

Tāpat Znotiņš uzsvēra, ka ir virkne pašvaldību, kas pašas saviem spēkiem palīdz ģimenēm, kā arī ir skolas, kas par saviem līdzekļiem sagādā un nogādā nepieciešamās ierīces.

Vienlaikus politiķis atgādināja, ka no šīs nedēļas divos televīzijas kanālos skatāms izglītojošais kanāls "Tava klase". Kanāls paredzēts, lai jaunāko klašu skolēniem radītu klātbūtnes efektu, kā arī dažādotu un atvieglotu skolotājiem mācību procesa sagatavošanu, bet vecākiem dotu noteiktu atbalstu, jo bērni mācību procesā ir iesaistīti ar televizora starpniecību, līdz ar to viedierīces būs pieejamākas pārējiem ģimenes locekļiem.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās un augstskolās tiek organizētas attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!