27 Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Centra rajona kopas "Tērbata" biedri nolēmuši izstāties no partijas, jo nav apmierināti ar partijas līdera Jura Bojāra "autoritāri demagoģisko vadības stilu".
LSDSP biedru trešdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka viņiem simpātiskāka šķiet bijušā LSDSP Saeimas frakcijas vadītāja Egila Baldzēna jaunveidojamā partija. "Mēs esam uzticīgi sociāldemokrātijas idejām, tadēļ turpmāk atbalstīsim jaunveidojamo sociāldemokrātu partiju, kuras dibināšanas iniciatīvas grupa ir Egils Baldzēns, Pēteris Salkazanovs, Imants Burvis, Janis Leja un Rišards Labanovskis," sacīts paziņojumā.

LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs sacīja, ka viņš neesot informēts par šādām viņa partijas biedru aktivitātēm, taču norādīja, ka viņu neinteresējot šādi "atkritēji", jo partijā esot ļoti daudz biedru.

No partijas par aiziešanu paziņojušie biedri paziņojumā presei norāda, ka Bojāra un LSDSP valdes locekļu darbība "ir pretrunā ar LSDSP statūtiem, kā arī netiek realizēti partijas programmā deklarētie principi. Tādēļ ir pietiekams pamats spriedumam, ka pašreizējā LSDSP darbības ievirze ir pretrunā ar latviešu tautas interesēm un vēlētājiem dotajiem solījumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!