Latvijas Radio (LR) vēl joprojām cer pārliecināt valdību par nepieciešamību nodot LR 2 programmu koncesijā, tāpēc Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) vēlreiz vērsīsies Ministru kabinetā ar cerību, ka valdība atkārtoti lems par privātās un publiskās partnerības procedūras uzsākšanu attiecībā uz LR 2, informē padome.

LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts ceturtdien NRTP informējis, ka Finanšu ministrijas piedāvātā kopējā budžeta bāze nākamajam gadam ir nepietiekama, lai LR varētu nodrošināt visu pašreizējo programmu skaitu un kvalitāti. "Līdz ar to uzskatām, ka atliktais jautājums par LR 2 nodošanu koncesijā vistuvākajā laikā ir jāaktualizē un jābūt skaidram lēmumam par veidu, kā nodrošināt šīs programmas nepārtrauktu un līdzsvarotu darbību," norādījis Kolāts.

Padome arī norāda, ka valdības piešķirtie nedaudz vairāk kā 180 tūkstoši latu LR2 darbības nodrošināšanai līdz gada beigām ir uzskatāmi tikai par īstermiņa risinājumu. Ja valdība nevēlēsies lemt par LR2 jautājuma risināšanu ar PPP, būs jāpārskata jautājums par papildus finansējumu LR, norāda padome.

Jau ziņots, ka valdība aprīļa sākuma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 183 069 latus, lai nodrošinātu LR 2 darbību līdz šā gada beigām un dotu valdībai vēl laiku izšķirties par raidstacijas nodošanu koncesijā.

Projekts, kas paredz publiskās un privātās partnerības procedūras uzsākšanu, lai izvēlētos pretendentu, ar kuru slēgt līgumu par LR2 nodošanu koncesijā, jau sagatavots, taču valdība par to nav izlēmusi.

LR2 nodošana koncesijā iepriekš bija paredzēta līdz šī gada maijam. Kolāts iepriekš norādīja, ka uzņēmējiem ir liela interese par LR2 pārņemšanu, tāpat gatavību to darīt pauduši radio darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!