Vēl neizveidotās Latvijas Nākotnes partijas (LNP) dibinātāju kongresā sestdien tika pieņemts paziņojums, kurā kritizēta pašreizējās valdības darbība.
Paziņojumā teikts, ka "valdības neveiksmes un kļūdas privatizācijas procesā kopumā ir radījušas jūtamus zaudējumus tautas saimniecībai un pagaidām atņēmušas perspektīvas veselai rindai nozīmīgu ražotņu vai pat tās izpostījušas".

LNP atbalstītāji uzskata, ka lielajiem valsts uzņēmumiem ir jāpaliek valsts īpašumā un pārziņā.

"Lai radītu mūsu lauku ļaudīm labvēlīgu pavērsienu, ir jābeidz tautas saimniecības interesēm neatbilstošu un patērētājiem kaitīgu pārtikas vielu importēšana," sacīts paziņojumā.

Organizācijas atbalstītāji vēlas pieredzēt nopietnu, radikālu tiesu sistēmu, kas palīdzētu mazināt korupciju, kontrabandu, narkomāniju un citas dzīves negācijas. Tomēr pagaidām konkrētu plānu šādu ideju realizācijai organizācijai nav.

Sestdien uz atbalstītāju konferenci ieradās aptuveni 90 cilvēku, kas apsprieda partijas dibināšanas projektu.

Viens no organizācijas iniciatīvas komitejas pārstāvjiem Romāns Pussars sacīja, ka partijas galvenais mērķis ir tautas vienošana un morālās stājas celšana, saliedējot radošos un inteliģentos cilvēkus, lai mainītu esošo situāciju Latvijā.

Viņš nākamo partiju nodēvēja par rīcības partiju. Savā runā Pussars kritizēja pašreizējo valdību, tās iekšpolitiku un ārpolitiku.

Partijas dibināšanas kongresu plānots rīkot 27.maijā. Aktīvisti uzskata, ka partijai ir jāsavāc vismaz tūkstoš cilvēku liels atbalstītāju skaits, citādi nav vērts sākt darbību.

Janvāra sākumā 30 sabiedrībā pazīstami cilvēki izplatīja paziņojumu ar aicinājumu veidot jaunu nacionāli patriotisku organizāciju. Paziņojumu parakstīja atmodas laika aktīvists Eduards Berklavs, rakstnieks un publicists Gunārs Birkmanis, 7.Saeimas deputāts Oskars Grīgs, vairāki žurnālisti, nacionālo karavīru apvienības biedri, literāti un mākslinieki.

Sākotnēji ieinteresētību veidot kopēju politisku organizāciju izteica trīs nelielas politiskas organizācijas - "Māras zeme", "Namejs" un "Mūsu zeme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!