Foto: DELFI
Atbildīgā konkursa komisija trešdien pēc mutiskas kandidātu uzklausīšanas nav spējusi izsķirties par konkursa uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka (KNAB) amata rezultātu un gala lēmumu sola pirmdien, preses konferencē informēja komisija.

Valsts Kancelejas vadītāja un komisijas priekšsēdētāja Elita Dreimane žurnālistiem pēc vairāku stundu lemšanas pastāstīja, ka visi četri kandidāti ir gana spēcīgi, taču, lai pieņemtu galīgo lēmumu, tomēr vēl ir nepieciešams izvērtēt visu pieejamo informāciju par kandidātiem.

Viņa atzina, ka gan masu medijos, gan arī no sabiedrības pārstāvjiem ir saņemta dažāda informācija, kuru nepieciešamas pārbaudīt, lai pieņemtu gala lēmumu. Dreimane uzsvēra, ka KNAB vadītājam svarīga ir nevainojama reputācija, un tādēļ ir nepieciešams pārbaudīt katru saņemto ziņu. Tomēr, aizbildinoties, ka viss, kas saistīts ar kandidātu izvērtēšanu, ir ierobežotas pieejamības informācija, Dreimane žurnālistiem neatklāja, kas tieši ir radījis šaubas un nepieciešamību papildus kandidātu izvērtēšanai.

Jautāta, vai pastāv iespēja, ka konkurss beigsies bez rezultāta, Dreimane sacīja, ka pagaidām tas neesot plānots un ka izvēle jāizdara starp šiem četriem pretendentiem.

Dreimane arī pateicās tiem sabiedrības pārstāvjiem, kuri komisijai sūtīja viņu rīcībā esošās ziņas par kandidātiem.

Komisija vēl nezināja, vai kādu no pretendentiem aicinās uz papildus intervijām.

Trešdien atbildīgā komisija mutiskā intervijā uzklausīja katru no otrās kārtas kandidātiem, kuriem bija jāapliecina arī savas svešvalodu zināšanas. Savukārt otrdien pretendenti Valsts kancelejā veica rakstisko pārbaudījumu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrajai kārtai virzīti KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs, pašlaik SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš un bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs, tagadējais uzņēmējs Māris Gulbis. Taču Vītoliņš, sakot, ka neredz sev Saeimas vairākuma atbalstu, no konkursa otrdien izstājās.

Kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti. Amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!