Foto: LETA
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē trešdien tika plānots izskatīt kolektīvo iesniegumu "Par izdienas pensiju noteikšanu arī pašvaldības policistiem", tomēr tas nenotika, jo atbildīgās iestādes nevarēja laikus pārbaudīt iesniegtos parakstus.

Iniciatīvas autors Andrejs Požarnovs lūdza Saeimu izskatīt iniciatīvu un, pieņemot jaunu likumu, ieviest pašvaldības policijas amatpersonām līdzvērtīgas sociālās garantijas, kādas ir noteiktas militārpersonām, Satversmes aizsardzības biroja amatpersonām un citiem.

No pērnā gada jūnija līdz šā gada maijam iniciatīvu portālā un rakstiski parakstīja vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu.

Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) lūdza Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) pārbaudīt iniciatīvas parakstītāju datus. Tomēr līdz sēdei cilvēkresursu un laika trūkuma dēļ tas netika izdarīts, jo lielākā daļa parakstu tika iesniegti rakstiski. PMLP lūdza Saeimai noteikt garāku termiņu datu pārbaudei.

Izskatīt kolektīvo iesniegumu Saeimas komisija sāks tad, kad pārvalde pārbaudīs parakstītāju datus.

"Ar šo iniciatīvu vēlamies panākt vienlīdzīgu attieksmi pret pašvaldību policistiem, lai arī viņiem, līdzīgi kā valsts policijas darbiniekiem, tiek piešķirtas un izmaksātas izdienas pensijas," norādīts pie iniciatīvas portālā "manabalss.lv".

Iniciatīvas autors uzskata, ka, nosakot izdienas pensiju piešķiršanas un izmaksas kārtību pašvaldības policistiem, tiks novērsta nevienlīdzība un ieviesta vienāda pieeja policistiem neatkarīgi no pakļautības formas.

Izdienas pensijas biedrība piedāvā izmaksāt no valsts pamatbudžeta dotācijas, kas arī tagad esot paredzēta šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!