Foto: LETA
Pēc 30. jūlija partijas "Pilsoniskā savienība" kopsapulces, kura nolēma pievienoties partijai "Vienotība" un nolēma arī, ka par topošās partijas valdes priekšsēdētāju jākļūst Solvitai Āboltiņai, vēl seši "Pilsoniskās savienības" biedri ir uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas, informē biedrība "Demokrātiskie patrioti".

Jurists Ivars Siliņš, projektu vadītājs – būvuzraugs Kaspars Klucis, Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja, skolotājs Romāns Tillers un uzņēmēji Jānis Dinne un Juris Zelčs tūlīt pēc izstāšanās no PS ir uzrakstījuši iesniegumus par iestāšanos biedrībā "Demokrātiskie patrioti".

Savu izvēli aiziet no partijas un iestāties biedrībā bijušie PS biedri pamato ar to, ka topošajā partijā "Vienotība" galvenā vērtība ir tā dēvētā reālpolitika, bet tās vērtības, kas apvienoja cilvēkus PS, jaunās partijas vadītājus interesē mazāk, nekā "izskatīgi" vēlēšanu saraksti un amati 11. Saeimā un nākamajā valdībā, informē DP.

Līdz ar to šobrīd Rīgas domes "Demokrātisko patriotu" frakcijā ir astoņi deputāti.

Jau vēstīts, ka DP izveidoja vairāki no PS aizgājuši biedri, kuri nepiekrita partijas likvidēšanai un iekļaušanai topošajā partijā "Vienotība". Vairāko DP biedri uzaicināti startēt 11.Saeimas vēlēšanās rudenī no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!