Foto: DELFI
Rīdziniece Armanda Lazdiņa svētdien no dienišķās pastaigas mājās atgriezās ne tikai labi izkustējusies, bet arī sapotēta pret Covid-19. Nedēļas nogalē no medijiem uzzinājusi, ka vakcinācijai ceļš atvērts viņas pārstāvētajai grupai, proti, senioriem virs 60 gadiem, Armanda ar vīru svētdienas rītā daudzkārt mēģināja sazvanīt norādīto vakcinācijas tālruņa numuru. Neveiksmīgi. Tā kā Armanda ikdienā mēdz doties garās pastaigās, kundze nosprieda, ka intereses pēc šoreiz varētu aizstaigāt līdz Ķīpsalai un pārliecināties par situāciju uz vietas.

Pirmais pozitīvais signāls – pie Ķīpsalas halles rindu nemanīja. Iegājusi iekšā, arī tur rindu nav bijis, tāpēc apvaicājusies par iespēju vakcinēties. Uz to Armanda saņēma priecīgu: “Jā, protams!” Vakcinācijas centra darbinieki viņai radījuši iespaidu, ka ir priecīgi par katru, kas ieradies saņemt poti, savukārt sieviete – atvieglota, ka tik viegli un ātri tikusi pie sen kārotās biļetes uz drošāku ikdienu un ātrāku pūļa imunitātes sasniegšanu.

Armandas proaktīvā rīcība liecina par iespējām tikt pie potes, nevis pateicoties vakcinācijas procesa organizācijai, bet gan drīzāk neraugoties uz to, jo brīvdienās informācijas telpu pārpludināja skaļš būkšķis no atsitiena, ko radīja vakcinācijas procesa organizatoru uzkāpšana uz vecā grābekļa. Svētku brīvdienu vakcinācijas nedienās ir lielas līdzības ar kļūdām, par kurām “Delfi” jau vēstīja pašā potēšanas sākumposmā, kad tikko sāka potēt seniorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!