Iespējams, pēc 16. marta apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK varētu rosināt debates par tā dēvētā Uzvaras pieminekļa pārcelšanu uz citu, tam piemērotāku vietu, sestdien ziņo "Latvijas Avīze".
Apvienības frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats apgalvoja, ka "tēvzemieši" izpētīs Igaunijā pieņemtos likumu, kas aizliedz okupācijas režīmu slavinošus pieminekļus un ļauj pārcelt okupācijas simbolus.

Pēc šo likumu izpētes TB/LNNK varēs apsvērt, tieši ar kādām iniciatīvām pieminekļu jautājumā jānāk klajā Latvijā. Jo būtiski, lai šī ierosme būtu labi sagatavota, "nevis tāda, ko viegli un ātri var noraidīt", uzsver Grīnblats.

Juris Dobelis piebilda, ka "tēvzemiešu" iniciatīva visdrīzāk varētu attiekties uz pieminekļa pārvietošanas iespējām uz kādu citu vietu. Iespējams, tādu, kur novietoti vairāki padomju laika un okupācijas simboli. Pēc Dobeļa teiktā, konkrētākus soļus pieminekļu jautājumā varētu sagaidīt pēc 16. marta. Viņš uzsver, ka jādomā, kā šādas iniciatīvas skaidrot starptautiski, lai neradītu liekas iespējas izplatīt apmelojumus par mūsu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!