Uzņēmēja Gata Saknīša strīdā par advokāta Viktora Tihonova cedētā parāda un līgumsoda 691 161 latu apmērā piedziņu Rīgas apgabaltiesa pirmdien saņēmusi piedāvājumu no prasītāju puses, firmas "Eurobalt Junipro" noslēgt izlīgumu, portālu "Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Uzņēmums iesniegumā norādījis, ka ārpus tiesas atrisināt strīdu vēlēšanos paudis Saknītis. "Eurobalt Junipro", lai apsvērtu piedāvājumu, lūdza atlikt lietas izskatīšanu.

Saknīša advokāts Mārcis Miķelsons portālam "Delfi" sacīja, ka viņa klients nav nācis pie prasītāju puses ar šādu priekšlikumu. Šāds priekšlikums pirmdien pirmo reizi izskanējis tiesā.

"Vienīgais iespējamais izlīgums šinī lietā, ir prasības atsaukšana," apgalvoja Miķelsons.

Saknīša advokāts atzina, ka pret izlīgumu neiebilst.

Uz tiesas sēdi "Eurobalt Junipro" pārstāvji nebija ieradušies, lai pārrunāt varbūtējā izlīguma noteikumus.

Prasība tiesā iesniegta, jo Saknītis pērn 4.jūnija aizņēmies no advokāta Viktora Tihonova, kurš tobrīd bija viņa pārstāvis tiesā, lielas naudas summas. Aizdevums noteiktajā laikā - 2005.gada 14.jūlijā - nav atdots.

No Saknīša lūgts piedzīt 186 350 latu pamatparādu, 495 768 latu līgumsodu un procentus - 8863 latus.

Cesijas līgums ar "Eurobalt Junipro" noslēgts šā gada 13.martā.

Saknītis paskaidrojumos tiesā norādījis, ka parādsaistības ar advokātu par viņa izmantotajiem juridiskajiem pakalpojumiem nomaksājis. Uzņēmējs nepiekrīt, ka būtu vēl kādas naudas summas no advokāta aizņēmies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!