Satiksmes ministrija (SM) piedāvā noteikt stigrākas prasības taksometru pārvadājumiem.
Plānots, ka no 2010.gada 1.janvāra taksometru pārvadājumus nevarēs veikt ar tādu vieglo transportlīdzekli, kurš ir vecāks par 12 gadiem no tā pirmās reģistrācijas dienas.

Tāpat paredzēts noteikt, ka gadījumos, ja Valsts policijas vai Ceļu satiksmes drošības direkcijas amatpersona konstatēs, ka ceļu satiksmē tiek izmantots vieglais automobilis ar taksometra numura zīmi, bet kuram nav licences kartītes vai tās darbības termiņš ir beidzies, numura zīme tiks atsavināta.

Savukārt pašvaldībām plānots piešķirt plašākas tiesības noteikt augstākas prasības taksometru noformējumam. Pašvaldības varēs noteikt ne tikai taksometra krāsu un izmērus, bet arī taksometra krāsojumu un informācijas izvietojumu ārpusē uz taksometra virsbūves.

Satiksmes ministrija ir pārliecināta, ka tās piedāvātie grozījumi valdības noteikumos pilnveidos taksometru pārvadājumus, paaugstinās pakalpojumu drošību un kvalitāti. Priekšlikumus šī mērķa sasniegšanai izteikušas Rīgas dome un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Galīgo lēmumu pieņems valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!