Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvija vēlas parakstīt divpusējo līgumu par dubultpilsonības atzīšanu starp Latviju un Izraēlu, pirmdien pēc ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) tikšanās ar Izraēlas ārlietu ministru Jairu Lapidu informēja Ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā abu valstu pārstāvji pārrunāja drošības situāciju reģionā, Krievijas karadarbību Ukrainā, Latvijas un Izraēlas dialogu, starptautisko attiecību aktualitātes, tostarp jautājumu par Irānu un Kopīgo visaptverošo rīcības plānu.

Rinkēvičs izteicis gandarījumu par aktīvo dialogu starp Latviju un Izraēlu.

"Mēs vēlamies parakstīt divpusējo līgumu par dubultpilsonības atzīšanu, kas būtu pirmais šāda veida līgums gan Latvijai, gan Izraēlai," atzīmēja ministrs.

Tāpat Rinkēvičs Izraēlas pusei pauda pateicību par atbalstu ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūcijai "Agresija pret Ukrainu". Viņš atzina, ka Latvija novērtē Izraēlas centienus, meklējot diplomātiska risinājuma iespējas, lai pārtrauktu asinsizliešanu Ukrainā.

LETA jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!