Ierosinājumu par Biķernieku autosporta trases privatizāciju Privatizācijas aģentūrā iesniegusi a/s "Biķernieku kompleksā sporta bāze" (BKSB), kuras lielākais akcionārs ir Ventspils miljonāram Igoram Skokam piederošais uzņēmums SIA "Sporta investīciju fonds", pirmdien ziņo laikraksts "Diena".
Otrs trases akcionārs — Satiksmes ministrija (SM) – atzinusi, ka nevar ietekmēt privatizācijas procesu. Savukārt autosportisti laikrakstam pauduši satraukumu, ka trases teritorijā sāks dzīvojamo māju celtniecību, bet trasi — mainīs vai likvidēs.

Firmas "Sporta investīciju fonds" akcionārs Skoks laikrakstam uzsvēris, ka trase nekādā gadījumā netiks pārveidota un viņam nekādas informācijas par celtniecības projektiem neesot. Skoks atzinis, ka Biķernieku sporta bāzes tuvumā viņam pieder 14 hektāri zemes un neliela daļa no tās iet pāri Biķernieku trasei, taču arī par šo teritoriju, kas nav saistīta ar Biķernieku trasi, viņam nav skaidru plānu.

Visa Biķernieku kompleksa zeme un ēkas uz tā pieder valstij SM personā. Ministrijai piederēja arī pati bāze, taču saskaņā ar "Lursoft" datiem, pēc tam, kad sporta bāze 2006.gada martā pārtapa par akciju sabiedrību, SM kļuvusi par mazākuma akcionāru — tai pieder vairs 47,5% kapitāldaļu. Savukārt pārējās kapitāldaļas (52,5%) nonāca "Sporta investīciju fonds" īpašumā. Puse šīs kompānijas savukārt pieder pazīstamam Ventspils tranzītbiznesa pārstāvim Igoram Skokam, kurš brīvajā laikā aktīvi nodarbojas ar autosportu.

Ilggadējs trases direktors, patlaban BKSB valdes priekšsēdētājs Indulis Rukuts "Dienai" paudis pārliecību, ka trases pamatfunkcija nākotnē netiks mainīta. Viņa rīcībā gan neesot bijis informācijas par iespējamiem akcionāru vai uzņēmuma padomes plāniem sākt celtniecību trases teritorijā vai tās tuvumā.

Lai arī Privatizācijas pabeigšanas likums nosaka, ka PA jāsagatavo Ministru kabineta rīkojuma projekts par valsts zemesgabalu nodošanu privatizācijai divu mēnešu laikā no privatizācijas ierosinājuma saņemšanas dienas, tas joprojām nav izdarīts.

PA sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Frīdenšteina-Brīdiņa "Dienai" skaidrojusi, ka nav skaidrības par to, vai aģentūra vispār nodarbosies ar šo lietu, jo nav zināms, vai PA ir tiesīga privatizēt zemi, ja uz tās esošais īpašums nav privatizēts un joprojām pieder bāzei. PA nosūtījusi vēstuli SM, lai sakārtotu jautājumus par zemes piederību un privatizāciju saistītiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!