Jaunais aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) piektdien žurnālistiem pēc svinīgās ministru pilnvaru nodošanas ceremonijas atzina, ka viņa pieredze aizsardzības jomā ir ļoti maza.
Tomēr ministrs ir gatavs strādāt un iedziļināties gan aizsardzības sistēmā kopumā, gan bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības projektos.

Jau piektdienas rītā ministrs kopā ar Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču ir izrunājis aptuveni 30 aktuālākos aizsardzības jomas jautājumus.

Veldre strādāšot aktīvi brīvdienās, pētot dažādus informatīvos dokumentus. Viņš arī tuvākajā laikā sola iepazīties ar visām AM pakļautībā un pārraudzībā esošām institūcijām.

Ministrs atzina, ka viņš nav dienējis armijā, taču ir šāvis ar dažādiem ieročiem. Veldre sacīja, ka "ielekšana aizsardzības seglos nav vienkārša", taču viņš esot gatavs tajos pārsēsties "no veselības segliem".

Līdzšinējais aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP) jaunajam ministram simboliski pasniedza AM karogu, savukārt Veldre uzslavēja Slaktera paveikto un apbalvoja viņu ar aizsardzības ministra piemiņas zīmi par veiksmīgu NATO samita nodrošināšanu pagājušajā gadā.

Slakteris aizsardzības ministra amata pienākumus pildīja kopš 2006.gada 7.aprīļa, kā arī no 2004.gada 9.marta līdz 2004.gada 2.decembrim, kad viņu amatā nomainīja Einārs Repše (JL).

Saeima 20.decembrī ar balsu vairākumu apstiprināja ilggadējā politiķa Ivara Godmaņa (LPP/LC) veidoto valdību, kurā premjera vadībā strādās 18 ministri. Par jaunās valdības apstiprināšanu balsoja 54 Saeimas deputāti, "pret" bija 43 tautas kalpi. Slakteris Godmaņa valdībā ir finanšu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!