Veselības ministrs Vinets Veldre nolēmis iestāties Tautas partijā (TP), pastāstīja Veldre.
Viņš piektdien nosūtījis TP priekšsēdētājam Aigaram Kalvītim vēstuli ar lūgumu uzņemt viņu TP biedru rindās.

"Sarežģītā situācijā ir jāsaliedējas," teica Veldre, komentējot iemeslus, kāpēc nolēmis iestāties TP tieši tagad.

Viņš uzskata, ka brīdī, kad valdībai ir jāpieņem grūti lēmumi, goda lieta un pienākums ir tai palīdzēt, nevis jādemisionē. "Nav māksla strādāt valdībā, kad situācija valstī ir laba, svarīgi ir arī grūtos brīžos turpināt iesākto darbu," sacīja Veldre.

"Uzskatu, ka situācija gan TP, gan valdībā patlaban ir stabila," sacīja Veldre par spīti deputātu un ekspertu paustajam, ka valdībā patlaban ir krīze.

Veldre apgalvoja, ka viņš neizvairās no sarežģītām situācijām un ir gatavs iestāties TP, jo patlaban "visiem ir jāstrādā kopā, lai atrisinātu problēmu". Pašlaik lielākā problēma valstī ir 2008.gada budžeta izveidošana, informēja Veldre.

Veldre pauda pārliecību, ka TP ir demokrātiska partija, kuras darbība ir vērsta uz valsts attīstību. Viņš piebilda, ka visus mērķus izpildīt uzreiz nevar, tam vajadzīgs sistemātisks darbs.

Veldre līdz šim bija bezpartejisks, veselības ministra amatam viņu izvirzīja Kalvītis.

Piektdien no TP izslēgts reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs un drīzumā tiks pieprasīta viņa demisija. Savukārt ārlietu ministrs Artis Pabriks piektdien TP valdes sēdē paziņoja par atkāpšanos no amata, tomēr viņš nav izslēgts no partijas un arī pats negatavojas to pamest. Kalvītis sacījis, ka Pabrika demisiju nepieņem un viņam jāpabeidz iesāktie darbi.

Kalvītis nolēmis turpināt darbu premjera amatā. Pēc viņa teiktā, pirmais neatliekamais uzdevums ir nākamā gada valsts budžeta pieņemšana.

Savukārt aptaujātie politologi uzskata, ka Kalvīša vadītās valdības dienas ir skaitītas un tās demisija ir tikai laika jautājums. Pēdējā laika notikumi, Kalvīša vadības stils un lēmumi ir nopietni "iedragājuši" TP tēlu, uzskata eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!