Foto: stock.xchng
Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās uzvarējušajai apvienībai "Saskaņas centrs" (SC) pagaidām neveicas ar koalīcijas izveidi.

Kā atzina saraksta līderis, Saeimas deputāts Dmitrijs Radionovs, SC ir izteicis sadarbības piedāvājumus gan Latgales partijai un "Alternative", gan arī ar partijām "Daugavpils atdzimšanai" un "Daugavpils - mana pilsēta". Diemžēl vēlamo rezultātu šīs sarunas pagaidām nav devušas.

Pārrunas par koalīcijas izveidi ar dažādiem politiskajiem spēkiem patlaban turpina arī "Latgales partija", kas vēlēšanās Daugavpilī ieguva gandrīz tikpat balsu un vienādu ar SC vietu skaitu Daugavpils domē.

Saraksta līderis Saeimas deputāts, bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka sarunas patlaban turpinās un viņš sniegs informāciju, tiklīdz tas būs iespējams.

Iepriekš Radionovs atzina, ka SC koalīcijas izveidē gatavs sadarboties ar jebkuru pilsētas domē pārstāvēto politisko spēku, kuram rūp pilsētas iedzīvotāju intereses.

Savukārt Lāčplēsis iepriekš teica, ka "Latgales partija" aicina visus pašvaldībā ievēlētos politiskos spēkus izvērtēt situāciju un iesaistīties kopīgā darbā, novēršot iepriekšējās domes koalīcijas pieļautās kļūdas, un strādāt pilsētas un iedzīvotāju labā.
Lāčplēsis neizslēdza iespēju sadarboties arī ar SC, ja tas būs gatavs mainīt pieeju darbam tajās jomās, par kurām iepriekš bija atbildīgs.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī ar 55 balsu pārsvaru uzvarējis SC, otrajā vietā atstājot "Latgales partiju", taču abi šie politiskie spēki domē ieguvuši pa četriem deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

5% barjeru Daugavpilī pārvarējušas vēl piecas vēlēšanu apvienības - "Attīstības partija" un partija "Alternative", kuras ieguvušas pa diviem deputātu mandātiem, kā arī "Daugavpils atdzimšana", "Sociālā taisnīguma partija"/"Tautas kontrole" un "Daugavpils - mana pilsēta", kuras ieguvušas katra pa vienam deputāta mandātam.

"Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), partija "Par dzimto valodu!", kā arī "Mūsu partija"/Reformu partija Daugavpils domē nav iekļuvušas, liecina CVK apkopotie provizoriskie rezultāti.

Par SC Daugavpilī nobalsojuši 5453 cilvēki jeb 23,02% balsstiesīgo, bet par "Latgales partiju" - 5398 cilvēki jeb 22,79% balsstiesīgo. Par "Attīstības partiju" Daugavpilī nobalsojuši 2429 cilvēki jeb 10,25% balsstiesīgo, par partiju "Alternative" - 2411 cilvēki jeb 10,18% balsstiesīgo, par "Sociālā taisnīguma partiju"/"Tautas kontroli" - 1983 cilvēki jeb 8,37% balsstiesīgo, par partiju "Daugavpils - mana pilsēta" - 1387 cilvēki jeb 5,86% balsstiesīgo, bet par "Daugavpils atdzimšanu" - 1322 cilvēki jeb 5,58 balsstiesīgo.

"Mūsu partiju"/Reformu partiju, kuru pārstāv pašreizējā domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, no 5% barjeras šķīrusi tikai viena procenta simtdaļa - par šo vēlēšanu apvienību Daugavpilī nobalsojuši 1182 cilvēki jeb 4,99% balsstiesīgo.

Par ZZS Daugavpilī nobalsojuši 985 iedzīvotāji jeb 4,16% balsstiesīgo, par "Vienotību" - 549 iedzīvotāji jeb 2,32% balsstiesīgo, bet partijai "Par dzimto valodu!" savu balsi atdevuši 334 iedzīvotāji jeb 1,41% balsstiesīgo, liecina CVK apkopotie provizoriskie rezultāti.

Par derīgām pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī atzītas 23 433 vēlēšanu zīmes.
No SC domē ievēlēti Dmitrijs Rodionovs, Anatolijs Gržibovskis, Aleksejs Nikolajevs un Aleksandrs Samarins.

"Latgales partiju" jaunajā pašvaldības sasaukumā pārstāvēs partijas līderis Jānis Lāčplēsis, Vladislavs Bojarūns, Aivars Broks un Boriss Ivanovs.

"Attīstības partijas" deputāti būs bijusī pilsētās vadītāja Rita Strode un Jānis Dukšinskis, partiju "Alternative" pārstāvēs Jevgēņijs Carevs, Vladimirs Borisjonoks, "Daugavpils - mana pilsēta" - Natālija Petrova, "Sociālā taisnīguma partijas" un "Tautas kontroles" apvienību - Pēteris Dzalbe, bet "Daugavpils atdzimšanu" - Jurijs Zaicevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!