Foto: AFI

Rudenī gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās partijas "Kristīgi progresīvā partija" (KPP) līderis Vidzemes sarakstā būs savulaik par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sodītais 7. Saeimas deputāts Imants Burvis.

KPP otrdien, 2. augustā, iesniegusi Centrālajā vēlēšanu komisijā savu kandidātu sarakstu gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Līdz 2021. gada maijam KPP bija zināma kā partija "Vienota Rēzekne".

7. Saeimas laikā Burvis tika izdots kriminālvajāšanai un vēlāk sodīts par naudas piesavināšanos.

Burvis patlaban ir Jūrmalas Pensionāru biedrības priekšsēdētāja vietnieks. Ar otro kārtas numuru KPP Vidzemes sarakstā kandidē SIA "Glasis" valdes loceklis Agris Grūbe, bet ar trešo – SIA "BRZA Agro" valdes loceklis Udo Pērsis.

Rīgas saraksta līderis ir Rīgas Tehniskā universitātes katedras vadītājs, profesors Andrejs Krasņikovs, ar otro kārtas numuru kandidē biedrības "Atbalsts Latvijas Tautsaimniecībai" valdes loceklis Oskars Švāns, bet ar trešo – SIA "Mia Gunchinja" valdes locekle Gunita Ozola-Kviese.

KPP Kurzemes saraksta līderis ir SIA "Tukuma auto" autobusa vadītājs Aivars Ošenieks, ar otro numuru kandidē SIA "AB Solutions Security" apsardzes pults operatore Elita Višņevska, bet ar trešo – zemnieku saimniecības "Ošenieki" grāmatvede Laima Ošeniece.

KPP Zemgales saraksta līdere ir Rīgas audita aģentūras valdes priekšsēdētāja Jolanta Zeltiņa, ar otro numuru kandidē SIA "Gunchinja" īpašumu vērtētājs Raitis Kviesis, bet ar trešo – Jūrmalas pamatskolas direktors Indulis Skudra.

Latgales sarksta līderis ir SIA "Art Tehno" valdes loceklis Ēriks Flaumanis, ar otro numuru kandidē SIA "Trīs Puses" valdes loceklis Andris Feldmanis, bet ar trešo – pašnodarbinātā dizainere Tatjana Švāne.

14. Saeimas vēlēšanās no KPP kandidēs kopumā 31 cilvēks, no kuriem 58,1% ir vīrieši, bet 41,9% – sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 53,9 gadi. Jaunākais kandidāts ir 23 gadu vecs, bet vecākais – 82 gadu vecs. 67,7% kandidātu ir ar augstāko izglītību, bet 32,3% – ar vidējo izglītību.

Partijas 4000 zīmju programmā teikts, ka tās mērķi ir vadīt procesus Latvijas valstī un sabiedrībā ar metodēm, kas balstītās uz mūsdienīgas zinātnes sasniegumiem; tautsaimniecību nevar vadīt cilvēki bez zināšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!