Foto: LETA

Aktīvists Valentīns Jeremejevs būs partijas "Tautas varas spēks" līderis Rīgā, liecina pirmdien, 1. augustā, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtais partijas deputātu kandidātu saraksts rudenī gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās.

Jeremejevs būs partijas pirmais numurs Rīgā. Ar otro kārtas numuru galvaspilsētā kandidē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Zemes pārvaldības nodaļas vadītājs Uldis Freimantāls, bet ar trešo kārtas numuru – partijas valdes loceklis Arvis Abromovičs.

Vidzemes saraksta līderis ir par žurnālistes Ingas Spriņģes vajāšanu apsūdzētais un ar brīvības atņemšanu pirmās instances tiesas sodītais pašnodarbinātais Jānis Sondars. Ar otro kārtas numuru Vidzemē kandidē biedrības "Pārsteiguma tēli" valdes locekle Inese Freimantāle, bet ar trešo – bezdarbnieks Jānis Straumītis, kurš sociālajos tīklos manīts, meklējot "Satversmes oriģinālu".

"Valentinas Korp, Valentina Dobeles rajona individuālais uzņēmums" valdes loceklis Vladislavs Valentins ir partijas līderis Kurzemes sarakstā. Viņam ar otro numuru seko pensionāre Astra Andersone, bet ar trešo – pensionāre Emīlija Seklīte.

Līderis Zemgales sarakstā ir biedrības "Tautas Kustība par cilvēka tiesībām" priekšsēdētājs Aigars Egle, ar otro numuru kandidē SIA "Pakāpiens" direktors Aivis Reinbergs, bet ar trešo numuru – bezdarbnieks Aigars Biezais.

Savukārt "Tautas varas spēka" līderis Latgalē ir Daugavpils invalīdu sporta biedrības " ISK Daugavpils" valdes priekšsēdētājs Jurijs Ragozins. Ar otro kārtas numuru kandidē loģistikas jomā pašnodarbinātais Jevgeņijs Ševčenko, bet ar trešo – "Murmaster Halvorsen" meistars Guntis Mičuls.

14. Saeimas vēlēšanās no "Tautas varas spēka" kandidēs kopumā 114 cilvēki, no kuriem 66,7% ir vīrieši, bet 33,3% – sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 45,2 gadi. Jaunākais kandidāts ir 22 gadu vecs, bet vecākais – 73 gadu vecs. 31,6% kandidātu ir ar augstāko izglītību, bet 51,8% – ar vidējo izglītību, bet 16,7% - ar pamatizglītību.

Partijas 4000 zīmju programmā galvenokārt tiek kritizēta esošā vara. Partija programmā aicina - "izmetīsim liekēžus, valsts līdzekļu piesavinātājus, zagļus un muļķus no valdības un Saeimas kopā! Ieviesīsim kārtību valstī!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!