Rīgas vēlēšanu iecirkņos dienas pirmajā pusē vēlētāju aktivitāte nebija liela, kā novēroja portāls “Delfi”, rindās pie urnām cilvēkiem nebija jāstāv.

Kongresu namā izvietotajā vēlēšanu iecirknī liela iedzīvotāju aktivitāte nebija novērojama. Tiesa vēlēšanu iecirkņa darbinieki portālam “Delfi” pastāstīja, ka šis iecirknis ir neliels, tāpēc tajā vēlētāju rindas neveidojas.

Rīgas Valsts ģimnāzijā, kurā savu balsoja arī bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, cilvēki bija mazliet vairāk. Tur, lai tiktu vēlēšanu kabīnē, cilvēkiem bija jāizstāv neliela rinda. Vēlētāju rindas veidojas arī Natālijas Draudziņas ģimnāzijā, kurā balsoja arī Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi.

Savukārt Friča Brīvzemnieka pamatskolā izvietotajā vēlēšanu iecirknī lielu drūzmēšanos novērot nevarēja. Arī tu cilvēki balsoja kūtri.

Iecirkņos strādājoši, portālam “Delfi” pastāstīja, ka visbiežāk cilvēki ir nemierā ar to, ka nevar balsot tajā iecirknī, kur vēlas. Liela daļa vēlētāju nav laikus uzzinājuši, kurā iecirknī ir jāvēl, tāpēc, ierodoties nepareizā vietā, ir neapmierināti. Kā arī ir cilvēki, kurus mulsina divas aploksnes, no kurām viena paredzēta pašvaldības vēlēšanām, bet otra – Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!