Rīgas domes Satiksmes departaments ir parakstījis vienošanos ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kas paredz Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu veloceliņa Centrs – Berģi izbūvei.

Tuvāko nedēļu laikā Rīgas domes Satiksmes departaments ir paredzējis rīkot iepirkuma procedūru par šī veloceliņa būvniecību, portālu “Delfi” informēja departamentā. Veloceliņš, kas no Rīgas centra vedīs Berģu virzienā, būs viens no pirmajiem Latvijā, kura realizācija tiks veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

“Pirmo reizi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā Ekonomikas ministrija ir atvēlējusi Eiropas Savienības līdzfinansējumu veloceliņu būvniecībai. Līdz šim visus veloceliņus esam būvējuši saviem spēkiem, pēdējos četros gados uzbūvējot maģistrālos veloceliņus 18 kilometru garumā. Pirms tam Rīgā ilgstoši bija tikai viens vienīgs veloceliņš. Šodien Rīgā visas jaunās ielas, šķērsojumi un tilti tiek projektēti un būvēti jau ar vietu drošai velosatiksmei,” norāda Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Veloceliņš Centrs – Berģi ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla (EuroVelo10) posms Rīgas teritorijā. Veloceliņa kopējais garums būs 14 kilometri. Tas sāksies Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā un turpināsies pa sekojošu maršrutu: Bastejkalns – Reimersa iela – Esplanāde – Skolas iela – Bruņinieku iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Zirņu iela – Senču iela – Brīvības iela – līdz pilsētas administratīvajai robežai.

Iecerēts, ka jau šogad tiks uzsākta veloceliņa būvniecība, lai velobraucēju lietošanai to nodotu 2012. gadā.

Plānotais finansējuma apmērs veloceliņa projekta realizācijai sastāda 1,774 miljonus latu ar pievienotās vērtības nodokli. No tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 700 tūkstoši latu, valsts budžeta dotācija – 32 tūkstoši latu, bet Rīgas pašvaldības finansējums – 1,041 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!