Foto: LETA

Valsts drošības dienests (VDD) respektē viedokļa paudēju tiesības uz vārda brīvību un miermīlīgu pulcēšanos, tā pēc iedzīvotāju protestiem pie iestādes topošās ēkas uzsvēra dienestā. Vienlaikus VDD aicina protesta akcijas dalībniekus respektēt arī līdzcilvēkus, netraucēt viņu ikdienas gaitas un ievērot normatīvo aktu prasības.

Dienestā apstiprina, ka pašlaik teritorijā norisinās iepriekš plānotie būvlaukuma sagatavošanas darbi celtniecības uzsākšanai, tai skaitā ar Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas 2019.gada 20. augusta lēmumu atļautie koku ciršanas darbi. Kolīdz noslēgsies būvlaukuma sagatavošanas darbi, atbilstoši plānotajam tiks uzsākta dienesta ēkas būvniecība.

Tāpat VDD portālam "Delfi" apliecināja, ka liegums filmēt vai fotografēt minēto teritoriju pašlaik nav. Vienlaikus teritorijā Brīvības gatvē 207 atradās atsevišķas VDD amatpersonas un, tā kā atbilstoši normatīvajam regulējumam VDD amatpersonu identitāte ir aizsargājama informācija, uz tām ir attiecināms fotografēšanas un filmēšanas aizliegums.


Jau vēstīts, ka pirmdien, 31. augustā, pie bijušā velotreka "Marss" bija ieradušies koku zāģētāji, ziņo pilsētvides aktīvisti, kuri arī paši pulcējās notikuma vietā un protestēja pret uzsāktajiem darbiem.

Aktīvisti pirmdienas rītā izsludināja trauksmi un aicināja pulcēties pie parka visus, kuri var, lai aizstāvētu "Marsa parku" un neļautu nozāģēt kokus.

Kā novēroja portāls "Delfi", pāris desmiti aktīvistu ap parka teritoriju centās bloķēt un traucēt satiksmi. Daži aktīvisti dažādām metodēm aizkavējas uz gājēju pārejas pie sarkanās gaismas, tādējādi traucējot satiksmi. Aktīvisti skandēja "Marsa parks!", "Marsa parks!".

Notiekošo uzraudzīja policija. Policija arī sākusi vairākus administratīvos procesus par iespējamu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes traucēšanu pie VDD topošās ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!