Pēc Latvijas puses lūguma cīnīties ar britu tūristiem, kas nedēļas nogalēs Rīgā rīko alkohola pārbagātas vecpuišu ballītes, palīdzēs policisti no Velsas, vēsta interneta izdevums "Wales online".
Rīgas varasiestādes sazinājušās ar Lielbritānijas Ārlietu ministriju, lūdzot ieteikt kādu, kurš zinātu, kā iereibušos svinētājus apturēt no urinēšanas uz pieminekļiem, glābt tos no palikšanas ar izsistiem zobiem un tukšiem makiem vai arī vismaz pasargāt vietējos iedzīvotājus no skatiem, kad agrā rītā pa ielām klīst puskaili topošie vīri, raksta "Wales online".

Viņi ieteikuši vērsties pie Dienvidvelsas policistiem, kuri ir pieraduši cīnīties ar iereibušiem svinētājiem.

Pēc Latvijas vēstniecības lūguma divi policijas darbinieki, kas ikdienā atbildīgi par kārtības uzturēšanu Kārdifā, uzaicināti pavadīt nedēļu Latvijā.

Viņi Latvijas policijai sniegs padomus, kā neļaut nemierīgajiem tūristiem atstāt sliktu iespaidu uz vietējiem iedzīvotājiem, raksta "Wales online".

Viens no viņiem būs seržants Trevours Džounss, kurš ir daudz ko pieredzējis darba laikā Velsas galvaspilsētā. Reiz viņam bija jārisina problēma ar bāru, kur nemitīgi notika sieviešu kautiņi.

"Problēma bija tāda, ka iekšā laidēji apturēja iereibušos vīriešus, taču laida visas sievietes, neskatoties uz to, cik iereibušas viņas bija. Kad mēs tam rūpīgi pievērsāmies, situāciju bija viegli atrisināt," sacīja Džounss. "Kārdifa vienmēr bijusi populāra vecpuišu un dāmu ballīšu vieta, taču, ja telpas ir labi apgaismotas, ar novērošanas kamerām un ir plastmasas glāzes, nav nekāda iemesla problēmām. Kārdifu apmeklē milzīgs skaits cilvēku. "Grand Slam" nedēļas nogalē 2005.gadā pilsētas centrā bija 200 000 cilvēku."

"Cik es esmu dzirdējis, ļoti līdzīgi ir arī Latvijā. Cilvēki no visas Lielbritānijas dodas tur izklaidēties nedēļas nogalēs," viņš piebilda.

Džounss kopā ar galveno inspektoru Stīvu Mareju uz Latviju dosies martā, lai dalītos ar policijas stratēģiju, kas Kārdifu ir padarījusi par paraugu Iekšlietu ministrijai, kā vislabāk strādāt pilsētu centros naktī.

Lai arī pilsētas policisti izraksta milzīgu daudzumu soda kvīšu par uzvedību alkohola reibumā, policisti lepojas ar to, ka nekārtībās paspēj iejaukties, pirms vēl kāds ir nopietni cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!