Foto: Valsts policija
Nedaudz vairāk kā pusgads Valsts policijas (VP ) šefa amatā ir "ļoti" īss laiks, lai varētu veikt kardinālas reformas VP, - to otrdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" atzina no VP priekšnieka uz Valsts policijas koledžas direktora amatu aizrotētais Artis Velšs.

Velšs pauda viedokli, ka savus pienākumus VP priekšnieka amatā pildījis labi. "Es personīgi tā nedomāju, ka netiktu galā ar saviem pienākumiem," teica Velšs, norādot, ka savus priekšlikumus par piemaksām policistiem atkarībā no darba kvalitātes un slodzes esot iesniedzis 15.jūlijā.

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītāju tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu (V) acīmredzot neapmierināja piedāvātā redzējuma saturs, teica Velšs, nosakot, ka ar ministru saruna par viņa aizrotēšanu citā amatā bijusi ļoti īsa.

Bijušais VP vadītājs gan pauda viedokli, ka pusgads VP priekšnieka amatā ir pārāk īss laiks, lai varētu veikt kardinālas reformas.

Jau ziņots, ka Štokenbergs pirmdien lēma Velšu iecelt par par Valsts policijas koledžas direktoru, savukārt par policijas šefa pienākumu izpildītāju iecelts VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns. Nākamajā nedēļā valdība varētu lemt par jaunu policijas priekšnieku.

Ministra rīkojums paredz Velšu par VP koledžas direktoru iecelt no otrdienas, un jau otrdien Marķitāns sāks pildīt VP priekšnieka pienākumus.

Velšs par policijas koledžas vadītāju iecelts, "lai nodrošinātu efektīvu Valsts policijas koledžas funkciju izpildi". Velšam ir vairāku gadu darba pieredze Valsts policijas koledžā, Tiesību katedras docenta amatā, kā arī viņš studē Rīgas Stradiņa universitātes doktora studiju programmā "Tiesību zinātnes", norādīja Iekšlietu ministrijā.

Velšs portālam "Delfi" iepriekš atzina, ka šis Štokenberga rīkojums viņam bija pārsteigums. Ministrs viņu par to mutiski informēja pirmdien, atsaucoties uz Dienesta gaitas likuma normu, ka dienesta labā policijas priekšnieku var pārcelt citā amatā.

Štokenbergs portālam "Delfi" iepriekš paskaidroja, ka vēl ar iepriekšējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) rīkojumu Velšam bija uzdots līdz 15.jūlijam iesniegt priekšlikumus par piemaksām policistiem, kas būtu saistītas ar darba kvalitāti. Savukārt jau Štokenbergs bija uzdevis Velšam sniegt priekšlikumus par darba laika organizēšanu.

"Ir 25.datums, un viņš ir atsūtījis dažādus spriedelējumus, bet nevienu konkrētu priekšlikumu," iepriekš apgalvoja ministra pienākumu pildītājs.

Tāpēc, pēc Štokenberga domām, ar "šādu akadēmisku attieksmi Velšam labāk veiksies Policijas koledžas vadībā", tāpēc viņš pārcelts šajā amatā.

Jau ziņots, ka VP Koledžas direktora amats kļuva vakants, jo martā saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem finansējuma izlietošanā no amata uz laiku atstādinātais koledžas direktors Aigars Evardsons nolēmis doties pensijā.

Par Valsts policijas koledžas direktora pienākumus izpildītāju iecelta Valsts policijas Personālvadības biroja priekšniece Dina Tarāne.

Savukārt Velšs par policijas priekšnieku kļuvis tikai šī gada janvārī. Viņu šim amatam virzīja toreizēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V). Velšs ir ieguvis doktora grādu Rīgas Stradiņa universitātes doktora studiju programmā "Juridiskās zinātnes".

Karjeru policijā Velšs sāka 1993.gadā, kad sāka strādāt Jūrmalas policijas pārvaldes Patruļdienesta rotā. Viņa izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs pārsniedz 17 gadus.

Iepriekšējais VP priekšnieks Valdis Voins iesniedza atlūgumu, lai pārietu darbā uz jaunveidojamo Ostas policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!