Foto: LETA

Ventspils domes sēdē piektdien 30 būvēm noteikts vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves statuss, aģentūru BNS informē domes pārstāve Linda Rudzroga.

Administratīvajai ēkai Baznīcas ielā 2 bojāts jumta segums un konstrukcijas, tādējādi ēkas konstrukcijas pakļautas atmosfēras iedarbībai un ēka paātrināti zaudē noturību. Vienai jumta plaknei nav jumta seguma. Ēkas fasādē novērojamas plaisas. Fasēdes apmetums ir izdrupis, un tā fragmenti var atdalīties, apdraudot sabiedrisko drošību.

Ēkai P.Stradiņa ielā 7 bojāta vējkaste – no tās atdalījušies apdares elementi, vietām daļēji atdalījušies apdares elementi turpina brīvi karāties, tādējādi radot draudus garāmgājējiem, ieejas mezgla nojumes vējkastei nav saglabājušies apdares elementi, otrā stāva līmenī izdauzīti logi, ēkas jumts apaudzis ar zālaugiem, bojātas notekūdens caurules, kā rezultātā lietus ūdens pastiprināti bojā ēkas fasādi.

Savukārt administratīvās ēkas Skolas ielā 6, Ventspilī fasādē izveidojušās plaisas un tās fragmenti var atdalīties. Ēkai bojāts jumts, tādējādi ēkas konstrukcijas pakļautas atmosfēras iedarbībai un ēka paātrināti zaudē noturību. Ēka robežojas ar Skolas ielas ietvi, tādējādi atdalījušies fasādes fragmenti var radīt apdraudējumu sabiedriskajai drošībai. Ēkas logu un durvju ailes nav aizdarītas, ieturot vienotu stilu.

Talsu ielā vidi degradējošas statuss piešķirts 27 ēkām. Vairākas ēkas daļēji vai pilnīgi sagruvušas, pārējām ēkām izlauzti logi un durvis, to ārsienas apsūbējušas, ieplaisājušas, un vietām no tām atdalās ar zālaugiem. Ēkās brīvi var iekļūt nepiederošas personas.

Vienlaikus ar vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju statusa noteikšanu ēkām tiek piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3% apmērā no augstākās kadastrālās vērības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!