Foto: F64
Svētdien plkst.15 Ventspilī, Krasta ielā 44, pļavā pie dziednieces Anitas Pukaļevas mājas, notiks partijas "Brīvība" dibināšanas sapulce, informēja Pukaļeva.

Ventspilniece Pukaļeva, kura pazīstama arī kā dziedniece Virsmāte, kopā ar domubiedriem dibinās partiju "Brīvība". Ja tauta būs nobalsojusi par 10.Saeimas atlaišanu, jaundibināmā partija šoruden plāno startēt arī ārkārtas Saeimas vēlēšanās.

Topošās partijas kodolu veidos dziednieces domubiedri, kuri pirmo reizi sapulcējušies jau 2009.gada 13.decembrī un kuriem nav vienaldzīgs Latvijas liktenis, pastāstīja Pukaļeva. Pati dziedniece gan Saeimas vēlēšanās neplānojot startēt. "Vai tad man trūkst, ko darīt?" viņa vaicā. Iespēja kandidēt vēlēšanās tikšot dota viņas domubiedriem. Tie esot pārsvarā gados jauni cilvēki no visas Latvijas, lielākoties tieši sievietes.

To, vai un cik vietas jaundibināmā partija varētu iegūt nākamajā Saeimā, Pukaļeva atteicās prognozēt.

Dziedniece uzsver, ka, dibinot partiju, viņai neesot nekādu personīgu interešu - tas tiekot darīts valsts un tautas labā. "Es gribu, lai cilvēkiem atvērtos acis. Nevar sēdēt un pukstēt. Ja saka, ka nekā nav, tad nekā arī nebūs. Valstī beidzot ir jānomaina sistēma, kas pēc būtības palikusi tāda pati kā līdz 1990.gadam," sacīja Pukaļeva. Viņa šovasar plāno apbraukāt visu Latviju, lai runātu ar cilvēkiem. Dziedniece akcentē, ka valsts esot slima, tāpēc tā jādziedē. Jaundibināmā partija iestāsies tieši par garīgajām vērtībām, garīgo atdzimšanu, piebilda Pukaļeva.

Dziedniecei jau ilgāku laiku ir sava interneta vietne. Tajā iespējams noskatīties videoklipus, kuros dziedniece pauž savus uzskatus. Šajos video viņa izsaka arī atbalstu bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram un viņa rosinājumam atlaist Saeimu. Atbildot uz jautājumu, vai Pukaļeva ar domubiedriem labāk negribētu pievienoties Zatlera partijai, ja jau vairākos jautājumos viņu uzskati saskan, Pukaļeva sacīja: "Viņi nav tik gatavi, cik mēs."

Dziedniece paskaidroja, ka tik īsā laikā izveidot jaunu partiju ir grūts uzdevums, bet viņa ar domubiedriem pie šīs ieceres strādājusi jau ilgāku laiku. Pukaļeva apgalvo, ka jau iepriekš esot zinājusi, ka Zatlers rosinās Saeimas atlaišanu. Savukārt vaicāta, vai viņa nav apsvērusi domu uzaicināt savai topošajai partijai pievienoties Zatleru, Pukaļeva atbildēja: "Kāpēc mēs nevarētu sadarboties?" Dziednieces mājaslapā apskatāma arī fotogrāfija, kur viņa ar Zatleru un vēl vairākiem cilvēkiem redzama Puķu draugu saietā, kas pērnvasar notika Nīcā. Parunāt ar Zatleru gan viņai neesot sanācis.

Dziedniece par sevi atklāja vēl vairākus interesantus faktus - piemēram, viņa esot Ventspils literāta Herberta Dorbes krustmeita. Vaicāta, kāpēc viņa sevi dēvē par Virsmāti, dziedniece paskaidroja, ka "tā nav iedomība vai pacelšanās pāri citiem, bet, ja pie manis pēc palīdzības atbrauc 70 gadus vecs cilvēks un saka, ka ieradies pie manis kā pie mātes...".

Pēc Pukaļevas teiktā, astrologs Pāvels Globa esot paredzējis, ka Latvijas politikā parādīšoties gaišmataina sieviete, jaunāka par eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, turklāt viņai būšot kāda saistība ar zirgiem. Dziedniece piebilda, ka viņas dabiskā matu krāsa ir blonda, viņa ir jaunāka par Vīķi-Freibergu, turklāt viņa dzimusi Zirga gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!