Foto: DELFI

Kāda sieviete Ventspils Pašvaldības policijai ziņojusi par Ventspilī, Pārventas Mežaparkā, sastaptu piecgadīgu zēnu, kurš bija nodalījies no bērnu grupas un saucis pēc palīdzības, informēja pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs.

27. februārī pulksten 12 Ventspils pilsētas pašvaldības policijā saņemts izsaukums par to, ka Pārventas Mežaparkā mazs bērns sauc pēc palīdzības. Zēns teicis, ka bijis pastaigā kopā ar citiem bērniem un skolotāju, taču nav varējis pateikt, kur palikuši pārējie.

Pašvaldības policija zēnu uzņēmusi patruļekipāžas automašīnā un sākuši apsekot Pārventas Mežaparku, lai bērns, iespējams, atpazītu savējos. Pēc tam tika apbraukātas visas Pārventas pirmsskolas izglītības iestādes, jo zēns stāstījis, ka ir no bērnudārza.

Tā kā nevienu bērnudārzu kā savējo bērns nav atpazinis, policijas inspektori, izanalizējot situāciju, pieļāvuši iespēju, ka zēns, iespējams, ir no krīzes centra ģimenēm ar bērniem "Paspārne". Šī versija apstiprinājusies, un zēns veiksmīgi nogādāts krīzes centrā.

Pašvaldības policijas rīcībā nav informācijas, cik ilgi zēns bija noklīdis no grupas, taču pieļāva, ka ļoti ilgs laiks nebija pagājis. Neskatoties uz auksto laiku, zēns nav izskatījies pārsalis.

Iespējams, ja par bērnu nebūtu ziņojusi minētā sieviete, to būtu darījis kāds cits, jo Pārventas Mežaparkā ikdienā notiek dzīva kustība, un tuvumā droši vien bija arī citi cilvēki, pieļāva Arājs. Viņš neizslēdza arī varbūtību, ka zēnu drīz vien būtu uzmeklējusi par bērnu grupas pieskatīšanu atbildīgā persona, taču sīkākas informācijas par notikušā apstākļiem, lai to komentētu, viņa rīcībā gan neesot. Visi apstākļi jāvērtē krīzes centra vadībai, kas droši vien arī tiek darīts, pieļāva pašvaldības policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!