Foto: F64
Pēc plkst. 14:00 dienvidrietumu vēja brāzmas Ventspilī sasniegušas 30,9 metrus sekundē, un spēcīgā vēja dēļ bez elektrības Kurzemē ir aptuveni 1500 AS "Latvenergo" klientu.

Viļņu augstums Ventspilī sasniedzis 3,5 metrus, liecina Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi.

Vējš pastiprinās arī Rīgā - Daugavgrīvas novērojumu stacijā ap plkst.13:00 dienvidrietumu vējš brāzmās jau sasniedza 20 metrus sekundē.

Spēcīgās vētras dēļ Kurzemē trešdien pēcpusdienā bez elektrības ir vismaz 1500 valsts energokoncerna "Latvenergo" klientu, informē uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Viņa pavēstīja, ka AS "Sadales tīkls" operatīvās izbraukuma un remonta un celtniecības brigādes apseko elektrolīnijas un operatīvi veic darbus avārijas atslēgumu novēršanai. "Daļēji jau ir novērsti traucējumi Talsu, Tukuma, Kuldīgas apkārtnē, kā arī Aizputes-Priekules elektrolīnijā, samazinot elektroapgādes traucējumu skaitu līdz 1500 klientiem," informē Bidere.

"Latvenergo" atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, "Latvenergo" aicina ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās stundās gaidāma tālāka vēja pastiprināšanās - daudzviet Latvijā, dienas vidū arī Rīgā tas pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē, piekrastes rajonos sasniegs ļoti stipras vētras spēku 25-30 metrus sekundē, bet jūras piekrastē pat līdz 32 metriem sekundē.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā portālu "Delfi" informēja, ka saistībā ar stipro vēju trešdienas pēcpusdienā ūdens līmenis Daugavā bija sasniedzis 77 centimetrus virs normas. Prognozējams, ka maksimālais ūdens līmenis Daugavā varētu sasniegt 120 centimetrus virs normas.

Galvaspilsētas pašvaldībā norāda, ka atbildīgās amatpersonas un dienesti seko līdzi situācijai Daugavā un, ja ūdens līmenis sasniegs kritisku robežu, ir gatavi veikt atbilstošus pasākumus.

DELFI Aculiecinieks, Liepāja, 04.01.2012

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!