Foto: LETA

Svētdien pulksten 7.17 tika saņemts izsaukums uz Naftas ielu Ventspilī, kur no dzelzceļa cisternas bija notikusi ogļūdeņraža noplūde, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji glābēji, aizgriežot ventili, noplūdi likvidēja un savāca noplūdušo vielu aptuveni septiņu litru apjomā. Pulksten 8.22 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien pulksten 16.22, dodoties uz izsaukumu Ropažu novada Garkalnes pagastā, VUGD autocisterna iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kurā bija iesaistīta vieglā automašīna, un autocisterna apgāzās uz sāniem.

Notikumā cieta seši cilvēki, tai skaitā pieci ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Naktī uz sestdienu pulksten 1.03 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja ar piebūvi 110 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Notikumā cilvēki necieta. Pulksten 4.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien pulksten 15.53 tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur Mūsas upē bija pamanīts nezināmas vielas plankums, kas stiepās 200 metru garumā. VUGD divās vietās uzstādīja absorbējošās bonas, un darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests. Pulksten 19.24 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 24. septembra pulksten 6.30 līdz 27. septembra pulksten 6.30, VUGD saņēma 145 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 78 uz glābšanas darbiem, bet 38 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!