Ventspils pilsētas dome noraida prokurora Māra Lejas otrdien Kuldīgas rajona tiesā izteiktos apgalvojumus, ka domē pazuduši vairāki dokumenti, teikts domes paziņojumā.
"Ventspils domes rīcībā nav faktu, kas apliecinātu, ka būtu pazuduši kādi domē reģistrēti dokumenti. Ventspils dome vienmēr ir izpildījusi tiesībsargājošo iestāžu pieprasījumu iesniegt tām nepieciešamos dokumentus," teikts paziņojumā.

Dome arī uzskata, ka Leja ar tiesā izteiktajiem apgalvojumiem ceļ Ventspils pilsētas domei neslavu. Ventspils pašvaldība arī norāda, ka Leja nav vērsies domē saistībā ar kādu pazudušu dokumentu. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien tiesā, kas izskata krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kurā apsūdzēts Ventspils mērs Aivars Lembergs, prokurors Leja paziņojis - saistībā ar Ojāra Grinberga iecelšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā Ventpils domē pazuduši vairāki dokumenti.

Leja uzsvēra, ka atsevišķos gadījumos ir notikusi dokumentu falsifikācija un mainīti lēmumu izdošanas datumi, tos pieskaņojot ierosinātajai lietai. Prokurors sacīja, ka saistībā ar Grinberga lietu pazudusi viņa iesniegtā Ministru kabineta lēmuma kopija un iesniegtais lēmuma projekts par iecelšanu darbā Ventspils brīvostas valdē.

Prokurors pauda šaubas, ka Ventspils domē ir tik slikti organizēta dokumentu aprite, un norādīja, ka dokumentu pazušana nav nejaušība un notikusi ar Lemberga ziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!