Lielākais investīciju projekts augstākajā izglītībā valstī šogad ir Ventspils domes piešķirtais 1,7 miljonu latu finansējums Ventspils augstskolai (VeA) otrā korpusa rekonstrukcijai, izbūvei un aprīkošanai, informē Ventspils domes Izglītības pārvalde.
Tas 20 reizes pārsniedz lielākos valsts finansētos investīciju projektus augstākajā izglītībā kopumā šogad. Kopš augstskolas izveidošanas pašvaldība tās izveidē un attīstībā četru gadu laikā ieguldījusi kopumā vairāk nekā 2,76 miljonus latu.

Ventspils pašvaldība joprojām cer, ka 2001.gadā valsts beidzot uzsāks apsolīto Ventspils augstskolas kā pilnībā akreditētas valsts augstskolas līdzfinansēšanu. Katra augstskolas studenta uzturēšanai pašvaldība pašlaik tērē aptuveni 1700 latu gadā, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā vidēji valstī.

Visus Ventspils augstskolas pasniedzējus pašvaldība nodrošina ar labiekārtotiem dzīvokļiem, kā arī pasniedzēju rīcībā pašvaldība uz īpaši izdevīgiem īres nosacījumiem ir nodevusi vasarā uzceltās četras rindu mājas. Turklāt nekustamā īpašuma iegādei augstskolas speciālistiem pašvaldība piešķir izdevīgus kredītus.

Ventspils augstskolā jau darbojas pieaugušo tālākizglītības institūts un šogad darbu sāks VeA Uzņēmējdarbības akadēmija. Tā kalpos gan kā sagatavošanas posms vadībzinātnes maģistra studijām, gan arī kā iespēja pilnveidot un papildināt zināšanas Ventspils iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!