AS "Ventspils nafta" (VN) padomē ir iesniegti uzņēmuma prezidenta, valdes priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona un viceprezidenta, valdes priekšsēdētāja vietnieka Ritvara Priekalna iesniegumi ar lūgumu atbrīvot viņus no ieņemamajiem amatiem, informēja VN preses sekretāre Gundega Vārpa.
Abas uzņēmuma amatpersonas vēlas tikt atbrīvotas no amatiem ar šā gada 13.septembri. Ādamsona aiziešana no darba VN esot saistīta ar personiskiem motīviem, bet Priekalns turpmāk strādāšot vadošā amatā VN meitas uzņēmumā SIA "Ventspils nafta termināls".

VN padomes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads uzsver, ka Ādamsona darbs sabiedrības vadībā sakritis ar uzņēmuma pastāvēšanā vissarežģītāko periodu, ko "raksturo gan Krievijas valsts monopolstruktūru administratīvie lēmumi nepieļaut jēlnaftas eksportu Ventspils virzienā pa cauruļvadu, gan arī atsevišķi iekšpolitiski provocēti skandāli, kas negatīvi ietekmēja VN darbu un reputāciju, taču, neņemot vērā šos apstākļus, VN Ādamsona vadībā ir spējusi ne tikai nodrošināt stabilu darbību, bet arī gūt peļņu".

Pēc Vaivada domām, VN vadība no savas puses ir darījusi visu iespējamo, lai palielinātu klientu interesi par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem, gan veidojot elastīgu un tirgus tendencēm atbilstošu tarifu politiku, gan paaugstinot servisa līmeni un dažādojot pakalpojumu sortimentu.

Īpaši svarīga bijusi VN spēja elastīgi reaģēt uz kravu struktūras izmaiņām, rēķinoties ar jēlnaftas piegāžu pārtraukšanu pa cauruļvadu un operatīvi pieņemot lēmumu par biznesa maksimālu piemērošanu naftas un naftas produktu kravu pieņemšanai un pārkraušanai no dzelzceļa, norāda Vaivads.

Atbilstoši VN statūtiem tikai uzņēmuma akcionāru pilnsapulcei ir tiesības atcelt no amata un ievēlēt amatā uzņēmuma pārvaldes institūciju, tostarp valdes locekļus. Par akcionāru pilnsapulces sasaukšanu sakarā ar izmaiņām valdes sastāvā jālemj uzņēmuma valdei, un par to tiks publiski paziņots pēc šāda lēmuma pieņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!