Foto: LETA

Pirmdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju 400 metrus no krasta jūrā apgāzusies laiva un ūdenī atrodas divi cilvēki. Jūras spēki turpina viena cilvēka meklēšanu, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka jūrā apgāzies kuteris. Ugunsdzēsēji ūdenī pamanīja vienu cilvēku, un ar glābšanas dēli nogādāja viņu krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābēji ar laivu pārmeklēja apkārtni, bet otrs cilvēks netika atrasts. Līdz ar tumsas iestāšanos cilvēka meklēšanas darbus pārņēma Jūras spēku Krasta apsardzes dienests.

Savukārt naktī VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī dega matracis. Pirms VUGD ierašanās Valsts policijas (VP) darbinieki bija evakuējuši 15 cilvēkus.

Pirmdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega dīvāns. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika izvests viens cilvēks un viens cilvēks bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem

Tāpat pirmdienas vakarā saņemts izsaukums uz Aizputes novada Cīravas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega kūts, bija iebrucis ēkas jumts, kā arī dega blakus esošā saimniecības ēka. Ugunsgrēkā gāja bojā seši liellopi un desmit mājputni. Notikumā kopā ar VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem strādāja arī viens Cīravas pašvaldības ugunsdzēsības formējuma ugunsdzēsējs.

Pirmdien tika saņemta informācija no Valsts policijas, ka Babītes novadā uz cilvēka dega apģērbs. Liesmas bija nodzēstas pirms VUGD ierašanas un NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 18 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Dunduru ielā Daugavpilī, kur divu hektāru platībā dega pērnā zāle un krūmi un Kārsavas novada Mežvidu pagastā, kur kūla un krūmi dega 1,9 hektāru platībā. Kopumā šogad visā Latvijā dzēsti 1108 kūlas ugunsgrēki.

Naktī tika saņemts izsaukums uz Ozolnieku novada Salgales pagastu, kur Lielupē uz salas atradās trīs cilvēki, kuri nespēja saviem spēkiem tikt krastā. Ugunsdzēsēji nogādāja cilvēkus krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Vakar Auces novadā no dīķa tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots VP darbiniekiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 71 izsaukumu – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža un 18 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!