Foto: DELFI

No 30.maija līdz 17.jūnijam Ventspils novada Tārgales un Ances pagasta teritorijā norisinās iepriekš plānots Militārās policijas taktiskās apmācības posms, lai trenētu kaujas iemaņas apdzīvotā vietā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Apmācības notiek A/S "Latvijas valsts meži", Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs" un atsevišķu Ventspils novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Militārā policija līdzās miera laika funkcijām regulāri trenējas un pilnveido arī aizsardzības uzdevumu izpildi, lai uzlabotu gatavību krīzes situācijām un kara gadījumam.

Apmācību laikā Ventspils novadā Militārās policijas apakšvienības pilnveido iemaņas militārajā taktikā un trenē savstarpējo sadarbību aizsardzības uzdevumu izpildē.

Mācību uzdevumi tiek veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Aktīvās mācību fāzes notiks no 31. maija līdz 2. jūnijam un no 6. līdz 17. jūnijam, kad mācību norises vietās tiks izmantota salūtmunīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada īslaicīgu troksni un dūmus, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību.

Militārās policijas karavīri īslaicīgi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem ar dažādu militāro transportu, netraucējot satiksmi. Tiks izmantota šoseja Ventspils – Kolka, kā arī mazākas nozīmes ceļi Miķeļbākas, Lūžņas un Irbenes apkārtnē.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada Tārgales pagasta un Ances pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Militārās policijas mācību aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Jau ziņots, ka piektdien Ādažu novadā noslēdzās starptautiskās militārās mācības "Summer Shield 2022".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!